Iskra Svit tržby zo vstupného prerozdelí na charitatívne účely

05.08.2010 Poprad

Svit 5. augusta (TASR) - Finančné prostriedky z tržieb zo vstupného na basketbalové zápasy BK Iskra Svit na podporu všetkých pobočiek mládežníckej akadémie BK Iskra, sa rozhodol venovať mužský klub spod Tatier.
Ďalšia časť z nich pôjde na fond detskej onkológie a telesne postihnutých detí a tiež pre talenty zo sociálne slabších rodín.
"Návrh na prerozdeľovanie prostriedkov z tržieb zo vstupného jednomyseľne schválilo vedenie nášho klubu, " vysvetlil pozadie rozhodnutia predseda klubu Peter Beck. "Okrem podpory talentovaných mladých hráčov na celom Slovensku myslíme aj na deti, ktorým osud zatiaľ nedovolil spoznať a vyskúšať si basketbal. "
Prostriedky rovnomerne rozdelia na tri časti. Prvá časť bude smerovať rovnakým dielom na každú z pobočiek BK Iskra Academy v Humennom, Svite, Liptovskom Mikuláši. Druhá časť poputuje do fondu na podporu talentov zo sociálne slabších rodín z celého Slovenska a zo všetkých klubov. O príspevok bude možné zažiadať prostredníctvom formulára, ktorý BK zverejní na svojich webových stránkach. Tretia časť poputuje do fondu detskej onkológie a telesne postihnutých detí, s ktorým klub plánuje aj ďalšie propagačné akcie. Čerpanie finančných prostriedkov bude pravidelne zverejňované na webových stránkach klubu a v médiach.
 

Vyberte región